Etablering af ny zebrafisk corefacilitet – Københavns Universitet

AEM > Nyheder > 2015 > Etablering af ny zebra...

27. februar 2015

Etablering af ny zebrafisk corefacilitet

Zebrafisk

State-of-the-art corefacilitet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet - den største facilitet for zebrafisk i Danmark.

Den nye faciltet foventes færdigetableret i efteråret 2015 og kommer til at have en kapacitet på ca. 1.000 akvarier og omkring 20.000 fisk. Zebrafisk-facilteten på universitet vil være tilgængelig for alle forskere, som ønsker at anvende zebrafisk som dyremodel i deres forskning.

Zebrafisk (Danio rerio) er et populært forsøgsdyr udfra en række årsager. Zebrafisk er hvirveldyr, og de er nemme at holde. Hunnerne producerer store mængder æg, og embryoner udvikler meget hurtigt, med store organer færdigudvikelde i løbet af seks dage efter befrugtningen. Da embryonerne udvikles uden for hunfisken og er gennemsigtige, er det en mulighed for at følge dannelsen af ​​væv og organer fra et meget tidligt stadie og fremefter.

Udstyr og services

Endnu ikke defineret.

Kontakt og organisation

Endnu ikke defineret.

For spørgsmål kontakt Janne Koch eller Anette Skovgaard.